ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΞΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 16.82MWP ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ GREEN ENERGY

Six Green Energy Group photovoltaic parks were inaugurated by the Mrs. Natasa Pileidou in Agios Ioannis, Malounta, an area considered to be the “green energy centre’’ of Cyprus.

Στην εκδήλωση εγκαινίων που διοργάνωσε ο Όμιλος Green Energy, ο οποίος διαχειρίζεται συνολικό χαρτοφυλάκιο παραγωγής ενέργειας που αγγίζει τις 42,69MW και έχει ηγετικό ρόλο στον τομέα, παρευρέθηκαν προσωπικότητες του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν o πρόεδρος της ΟΕΒ, κος Αντώνης Αντωνίου, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κος Γιώργος Λακκοτρύπης και η κα. Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου, Επικεφαλής Διεύθυνσης Μεγάλων, Μικρομεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της AstroBank, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασοῦ καὶ Ὀρεινῆς, κ. Ἠσαΐας.

Στην ομιλία της, η Υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας πέτυχε το 2020, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, να έχει συνολική διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ακαθάριστη κατανάλωση ενέργειας που ανήλθε στο 17.08%. Σύμφωνα με την κα Πηλείδου, «η σταδιακή μας μετάβαση σε ένα πράσινο, ενεργειακό προφίλ και στην κυκλική οικονομία, προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες βιώσιμης διαβίωσης στους συμπολίτες μας και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις επιχειρήσεις μας».

Ο CEO του Ομίλου Green Energy, Γιώργος Γεωργίου, σημείωσε ότι «Με τη λειτουργία των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων, επιτυγχάνουμε την παραγωγή και διοχέτευση των 34,122MWh ενέργειας, στο δίκτυο της ΑΗΚ. Παράλληλα, η ενεργοποίησή τους αποφέρει σημαντική μείωση στις εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2). Εκτιμάται ότι μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα εξοικονομηθούν 24.363 τόνοι CO2 ανά έτος λειτουργίας, το οποίο ισοδυναμεί με 566.065 δέντρα ετησίως».

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Το 2022 αποτελεί έτος-ορόσημο για τον Όμιλό μας. Η ελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι για εμάς σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του οράματος και της στρατηγικής μας. Η παραγωγή ενέργειας μέσω των δικών μας φωτοβολταϊκών πάρκων θα μας καθιερώσει στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, επιτρέποντας στον Όμιλο να έχει μια εξέχουσα θέση στο ενεργειακό ισοζύγιο. Από τις αρχές του έτους θα προσφέρουμε σε επιχειρήσεις πακέτα υπηρεσιών και προϊόντων καθαρής, φθηνής και πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου. Την Energy and Beyond»!

Από την πλευρά της, η κ. Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου μιλώντας εκ μέρους της AstroBank, η οποία χρηματοδότησε το έργο, αναφέρθηκε στη στρατηγική της Τράπεζας για ενίσχυση της βιωσιμότητας και της αειφορίας σε κάθε πεδίο της οικονομικής δραστηριότητας. Στην ομιλία της σημείωσε ότι «Όσο αφορά την χρηματοδότηση έργων και επιχειρήσεων για πράσινες επενδύσεις, όπως του Όμιλου Green Energy, η AstroBank κατέχει την απαραίτητη στελέχωση και εξειδίκευση για την υποστήριξη τους με ταχείες διαδικασίες, ευνοϊκούς όρους και παρέχοντας την διαβεβαίωση ότι θα παραμένει συνεργάτης τους για κάθε επόμενο βήμα τους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο CEO του Ομίλου, ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών για την οικοδόμηση του «Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Συνείδησης», όπου μαθητές και νέοι θα μπορούν να έρθουν πιο κοντά στη φύση, να γνωρίσουν τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης, να ενημερώνονται για τη θετική συμβολή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ με τη χρήση κιαλιών θα μπορούν να παρατηρούν τα πουλιά της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε συμβολική δεντροφύτευση καρποφόρων δέντρων με την Υπουργό και τον CEO του Ομίλου και άλλους αξιωματούχους να βάζουν μαζί ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη της χλωρίδας της περιοχής.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ : inaugurated six photovoltaic parks